Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Всяка майка трябва да знае това за бебешката кожа през зимата!

Бебешката кожа е много по-нежна от нашата, реагира на всички климатични, температурни и козметични влияния.

В днешната статия ще ви предложим няколко съвета как да предпазите своя малчуган от задаващите се студове.

Защита

Преди да облечете малчо с няколко пласта дрехи за поредната зимна разходка, намазвайте детската кожа (цялото тяло) с подходящ крем или лосион за тяло.  Така ще го предпазите от изпотяване, изсушаване или дразненето на текстила.

 

Не забравяйте и за защитен слой крем върху бузките и устните. Сменяйте често памперсите, за да избегнете задържането на влага. Слагайте на мъника ръкавички, шапка и допълнителна качулка и спускайте защитния навес на количката.

Хидратация

Хидратирането на детската кожа през зимата е задължително, за да избегнете беленето и напукването. Можете да започнете още с къпането, като редувате хладки и топли душове – така ще подобрите способността на детската кожа да абсорбира влагата.

Използвайте продукти без съдържание на алкохол, но с омекотяващ и защитен ефект (като внимавате със зоната на очите). Избягвайте антибактериалните сапуни, както и тези, в които има оцветители. Част от съставките им могат да предизвикат алергична реакция.

Времето за къпане на децата до 6 месеца е 5-6 минути, а на децата от 6 до 12 месеца – 8–10 минути. След като  подсушите малчо, нанесете тънък слой лосион или крем за тяло за допълнително омекотяване.

Успокоение

Много често ниските температури причиняват възпаления. В комбинация с външните прояви на алергии, различни видове обриви или генетични дадености, детската кожа се нуждае от успокояващи грижи.

Най-често продуктите с упокояващ ефект съдържат вещества с лечебни свойства от билков произход (лайка, масло от карите, невен…) и се прилагат върху засегнати зони.

Коментари
Зареждане...