Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

„За какво да й честитя 8 март, да не е раждала?”

Коментари от порядъка на „ Това, че й е дошло не значи, че е жена” изобилсват в социалните  мрежи  още от вчера, а днес продължават  с

Ако не е раждала за какво да й честитя, да не е жена?”

 

Официално 8-ми март е ден на жената. Проблемът явно произлиза от това кое същество е момиче и кое е жена. Ако питате Фейсбук -експертите (вероятно на 17-18 години) ще ви отговорят – Тя няма деца, демек не е жена!

Естествено този аргумент може да се обори изключително лесно. Някъде в  България, около Сливен да речем , ражда 13-годишна девойка (произходът й е без значение).

Тя вече е жена иди да й честитиш празника. Недей обаче на приятелката ти на 20 години, тя нищо не разбира. Просто има гърди и вагина, това не значи, че е жена нали?

Не може някакви си „съдии” да раздават оценки и определения кое човешко същество е жена и кое не. Да бъдем честни това не е толкова субективно. От 1 юни до 8 март има много разлика. Замислете се за съзряването и при мъжете.

Ако сте на 18 години вече мъже ли сте? И да сте теоретично , преди няколко дни на 17 години коренно различно ли виждахте света? Едва ли! ЕГН-то не може да определи кой  е станал мъж и коя е станала жена реално.

Никой не ви задължава да честитите

Проблемите в случая са мъжкото его и това да си оргигинален в мрежата. Нищо не пречи да кажете „Чести 8-ми март”. Никой не ви иска зюмбюла за един лев. Нито пък да чистите или да сготвите. Признанието е всичко.

Ако не смятате дадена дама за ЖЕНА, то поне не излизайте с абсурдните аргументи защо не й честитите. Седнете, отворете бира и си гледайте Барса и ПСЖ.

В крайна сметка празникът от началото си досега е изменил същността си (Не навсякъде ). Но дори и в днешния си „лек” вариант заслужава да обелим поне едно „Честит 8 март”.

Коментари
Зареждане...