Новините Online
Новини, клюки, скандали и информация за света на известни и не толкова известни хора

Забравете за пъпките с нисковъглехидратна диета

Козметици посочиха как ниско гликемичната диета може да помогне в борбата срещу акнето. В продължение на много години е важно за човечеството да се разбере дали храненето влияе на кожата на лицето.

Под ниско гликемична диета се разбира храна с нисък гликемичен индекс. Това е показател, който определя колко бързо след хранене нашата кръвна захар се повишава.

В средата на 70-те години на миналия век експертите установяват, че едно и също количество въглехидрати в различни храни след хранене увеличава нивата на кръвната захар по различни начини.

В науката има все повече и повече доказателства, че въглехидратите играят важна роля в развитието на акне.

Така че кетогенната диета, която съдържа минимално количество въглехидрати, може да помогне при лечението на акне. Но яденето на храна с висок гликемичен индекс води до скок на кръвната захар и нивата на инсулина.

Поради тези скокове, мастните жлези отиват в режим на интензивна работа и отделят повече себум, който запушва порите. Това води до повече акне.

Ето защо е важно да се въздържате от храни, съдържащи висок гликемичен индекс. Това са напитки с много захар, продукти от пшенично брашно, десерти, зърнени закуски и други преработени храни.

Нисковъглехидратната диета включва продукти с нисък гликемичен индекс включват богати на фибри зеленчуци, плодове, пълнозърнести храни и ядки.

Източник: Zdrave.to

Коментари
Зареждане...