Задай му тези 10 въпроса на първа среща

Бракоразводните адвокати и семейни психолози са точните хора, които да ви помогнат да разпознаете червените флагове във връзката си.

Техния опит им помага веднага да открият кои личностни характеристики ще причинят малки размирици и кои от тях ще се превърнат в огромен проблем в бъдеще и могат да доведат до раздяла. Така че те наистина са добри съветници, когато става въпрос за първите срещи.

Ето основните 10 важни въпроса, които ще ви помогнат да видите човека отвътре още на първата среща. Задавайки ги, ще си спестите много главоболия в бъдеще.

1. Женен ли си?

 Задай му тези 10 въпроса на първа среща

Някои хора мислят, че това е странен въпрос, а някои са твърде срамежливи, за да го зададат. Той обаче е много важен и се нуждае от ясен отговор. Разводният адвокат Рандъл М. Кеслер обяснява, че „ще се разделяме“, „сложно е“, „разделени сме“ и „скоро ще се разведем“ не е същото като „аз съм свободен „. Уверете се, че човекът, с когото искате да бъдете в отношения, също е готов за сериозна връзка с вас.

2. Оправяш ли леглото си сутрин?

Даниел Кеплер, семеен психолог, вярва, че този прост въпрос разкрива приоритетите на човека: какво е по-важно – чистотата или времето, предпочитат ли бавен живот или искат да живеят бързо? Този въпрос също така дава възможност да продължите разговора и да разберете дали вашият човек е закъсняващ или точен и какво обича да прави сутрин.

3. Търсиш ли мнението на околните или разчиташ на интуицията си?

Този въпрос може лесно да разкрие дали с човека, с когото излизате, имате едно и също мнение за нещата или сте крайно различни. Някои хора не могат да си купят четка за зъби, без да четат стотици отзиви, докато други могат да отидат на почивка и да резервират хотел, без изобщо да проверят какво мислят останалите за него. Ако принадлежите към различни типове, добре е да осмислите отношенията си, защото различията ви могат да доведат до конфликти.

4. Кое е нещото, което най-много те дразни?

Когато са на първата среща, хората се опитват да се покажат в най-добрата светлина. Но под повърхността може да има лични черти, които биха довели до непримирим конфликт. Психологът Райън Хоус обяснява: „Ако партньорът ви харесва чистотата, а вие сте разхвърляна, и двамата имате голям проблем“. И това може да се отнася до всичко, например обичате тишината, а той предпочита шумни партита. По-добре е да разберете тези неща предварително.

5. Колко често говорите с родителите и близките си?

Честотата на общуване с родителите и зачитането на тяхното мнение може да играе решаваща роля в отношенията на двойката. Адвокатът по развода Карла Донели потвърждава, че всъщност има бракове, които все още приоритизират нуждите на своите родители и роднини над интересите на техните съпрузи. От друга страна, лошите взаимоотношения с родителите могат да бъдат знак за нестабилно психическо състояние. Тези хора може да са неспособни да бъдат в отношения по дълго време и може да не знаят как да правят компромиси.

6. Какво е мнението ти за абортите?

Да, четете го правилно. И наистина може да зададете и друг труден въпрос. Психологът Дан Арийли описва експеримента си, където група млади хора, които се запознават онлайн, им е позволено да задават само неловките въпроси, които нямат нищо общо с времето, работата или други банални неща. В резултат на това тя помага на хората да се отпуснат, всъщност да споделят скритите си мисли и да изживеят голям брой емоции, които правят комуникацията им много по-ярка. В същото време човекът, който задава въпроса, успява да се покаже като добър слушател. Как да се погрижиш за себе си, когато имаш най-много нужда

7. Разкажи ми за най-лошата си среща?

Струва си да зададете този въпрос, ако смятате, че текущата ви среща е успешна. Психологът Спенсър Скот обяснява, че може да бъде тест за това до колко другият човек е отворен да споделя лични неща.

8. Как приключи последната ти връзка?

Този въпрос ще ви помогне да разберете дали човекът е в състояние да отразява ситуацията, да извлече правилните заключения или е по-склонен да обвинява другите и не може да признава грешките си. Това показва до колко зрял е този човек.

9. Ако спечелиш 20 милиона, за какво ще ги похарчиш?

Семейният психолог Джани Инграм вярва, че този въпрос може да разкрие ценностната система на човек и да ви помогне да определите дали са егоцентрични или щедри и грижовни. Той може също така да определи дали този човек е добър с финансите си, дали двамата бихте могли да имате общ бюджет, дали бихте могли заедно да спестите пари за нещо голямо като къща или кола.

10. Как искаш да те запомнят близките ти хора?

Разговорът по този въпрос може да ви звучи като предизвикателство. Все пак той помага да се разкрият истинските приоритети на човека. Когато говорим за това, което правим сега, това не обяснява какво ни интересува или за какво мечтаем. Аарон Андерсън, семеен психолог от Денвър, казва, че този въпрос ви помага да виждате по-дълбоко в ума на човека до себе си, без да го карате да се чувства като на разпит.